Logo Asociatia Anais
proiecte în derulare
Anais

Suntem o asociatie umanitara si principala noastra misiune este sa contribuim la apararea drepturilor celor care nu se pot apara singuri. Eforturile si actiunile noastre se indreapta, in special, asupra femeilor si copiilor, dar si a familiilor nevoiase si alte categorii defavorizate. Facem asta prin educatie, consiliere psihologica, asistenta juridica, sprijin material si moral, actiuni si politici publice dezvoltate in parteneriat cu autoritatile si campanii de contientizare si informare.

Acordam o atentie speciala sprijinirii femeilor. Asta pentru ca filozifia noastra are la baza convingerea ca gradul de civilizatie al unei societati este direct proportional cu statutul femeii in respectiva societate.

Asociatia ANAIS are in desfasurare trei proiecte principale: “Stop violentei in familie” – oferind gratuit consiliere juridica si psihologica victimelor violentei in familie cu privire la drepturile acestora si in vederea obtinerii unui ordin de protectie; “Da, te putem ajuta cu ceva” – consiliere psihologica gratuita pentru femeile diagnosticate cu cancer la san sau de col uterin si “Actiuni caritabile si de sustinere” pentru persoanele aflate in dificultate.

Pentru a ne indeplini obiectivele am demarat colaborari cu institutii publice locale precum Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, unitati spitalicesti aflate pe raza municipiului Bucuresti. Avem, de asemenea, parteneriate cu alte ONG-uri ce activeaza in domeniile noastre de interes facand parte din Reteaua pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor (http://violentaimpotrivafemeilor.ro/), colaboram cu Asociatia ADRA, Asociatia Solwodi. Prin intermediul parteneriatelor cu Spitalul Universitar Bucuresti, Spitalul Clinic Coltea si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti distribuim, in spitale, brosuri informative pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar sau de col uterin si, in sectiile de politie, buletine informative pentru victimele violentei domestice.

Din dorinta de a alinia Romania la standarde europene, fie ca vorbim de educatie, informare, diagnosticare sau tratament, ne-am alaturat retelei europene WAVE – Women Against Violence Europe, ca Bucharest FocalPoint privind lupta impotriva violentei in familie si retelei europene ENGAGeEuropean Network of Gynaecological Cancer Advocacy Groups, ce are ca principal obiectiv sprijinirea, informarea si indrumarea femeilor diagnosticate cu diverse forme ale cancerului ginecologic.

Actiunile caritabile pe care le desfasuram au ca scop cresterea calitatii vietii, in special, pentru femeile si copiii din familii defavorizate, prevenirea marginalizarii sociale si incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile. In preajma sarbatorilor de Paste si de Craciun, echipa si colaboratorii ANAIS fac sute de pachete cu produse alimentare, de curatenie si ingrijire personala, jucarii, dulciuri si alte obiecte necesare. Insa nu ne rezuman la sarbatori, pe tot parcursul anului strangem obiecte electrocasnice, mobilier, haine si incaltaminte pe care le oferim beneficiarilor aflati in nevoie.

Pe langa consilierea psihologica oferita in mod gratuit, am demarat proiectul Atelierele ANAIS ce au ca scop integrarea terapiei prin arta in cadrul sedintelor de terapie de grup pe care Asociatia le ofera in mod gratuit femeilor inscrise in programele sale. Terapia prin arta are numeroase beneficii precum tratarea depresiei, a tulburarilor emotionale si a traumelor, consolidarea respectului de sine, eliberarea tensiunii si a sentimentelor negative.

Promovam egalitatea de sanse intre femei si barbati prin sprijin acordat ridicarii statutului social si cresterea vizibilitatii femeilor in profesiile si comunitatile lor, activam pentru combaterea violentei impotriva femeilor si cresterea calitatii vietii in familiile defavorizate si oferim consilierea si indrumarea sociala si psihologica de care este nevoie in drumul catre (re)descoperirea resurselor interioare, a energiei si echilibrului emotional.