Logo Asociatia Anais
proiecte în derulare
Noul proiect de modificare a Legii 217/2003 prevede, printre altele, intoducerea ordinului de protecție provizoriu emis de poliție si a pedepsei cu inchisoarea pentru violența psihologică

Autor: Simona Voiculescu

Sursa: avocatnet.ro

Ca formă de violență domestică, violența psihologică va fi tratată ca infracțiune și sancționată cu închisoarea de până la un an sau cu o amendă, potrivit unui proiect de act normativ aflat acum în dezbatere publică. În plus, vor intra în sfera acestui tip de violență domestică inclusiv supravegherea de orice fel a victimei, hărțuirea telefonică și amenințarea ei.

Violența psihologică în relațiile de familie și în cele de concubinaj va fi considerată infracțiune și pedepsită cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu o amendă, potrivit Proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violentei în familie. Actul a fost pus recent în dezbatere publică, de către Ministerul Muncii, și acesta prevede numeroase modificări la materia combaterii violenței domestice, un fenomen îngrijorător în România.
„Love should not hurt! STOP violenţei împotriva femeilor!”

Text scris de Sorina Dumitrache si preluat de pe site-ul catretine.com.

„Bătaia e ruptă din rai”, „Am crezut că așa se trăiește…”, „Unde să plec?”, „Merită să îndur pentru copii”, „Oare ce va spune lumea dacă plec?”, „L-ai luat, cu el rămâi”, „Mai rău de atât nu se poate întâmpla”, „Femeia trebuie să fie umilă, supusă bărbatului”… Sunt doar câteva replici pe care le cunoaștem cu toții.

Țara noastră ocupă un loc fruntaș în Uniunea Europeană la capitolul violență domestică, cazurile raportate sunt din ce în ce mai multe, iar anual zeci de femei sunt ucise de către partenerii lor în România.
← Older posts