Logo Asociatia Anais

Suport psihologic pentru  femeile diagnosticare cu cancer de san si de col uterin.

suport-pishologic3

Ideea acestui proiect a aparut lucrand la alte cazuri. Asa am intalnit femei, mame, diagnosticate cu cancer mamar sau de col uterin. Si am vazut cate nevoie de ajutor au, nu doar ele, ci si familiile lor. Le asiguram consiliere psihologica, le punem la dispozitie informatii utile despre drepturile legale pe care le au in aceasta situatie. De asemnea, doritoarele pot participa la grupurile suport pe care le organizam.

Astfel am creat un material cu informatii scrise intr-un limbaj simplu si clar, adunate intr-un singur loc. Brosura ,,Da, te putem ajuta cu ceva,, ,, Dincolo de diagnosticul de cancer,, contine sfaturi generale, sfatul unui psiholog pentru o femeie care a primit vestea acestui diagnostic, informatii despre drepturile legale pe care le au aceste femei, cum ar fi dreptul la insotitor si la indemnizatie de handicam – in raport cu afectiunea de care sufera si gravitatea ei, de unde se obtine, acte necesare si altele. Brosurile sunt distribuite pacientelor in parteneriat cu spitalele de specialitate din Bucuresti (Spitalul Universitar si Spitalul Coltea).

Pentru a face acest proiect posibil ne-am bucurat de sprijinul companiilor precum Novartis Oncology, AstraZeneca si Roche Romania.

Servicii

• Consiliere si indrumare
  • Consiliere psihologica si psihoterape individuala
  • Terapie suportiva – Grup suport