Doneaza direct in cont

Cod fiscal 29523440

Cod SWIFT – ROINROBU
Cod BIC -ROIN

Banii reprezinta cea mai utila forma de ajutor. Fiecare proiect implica persoane care au nevoi specifice si necesita ajutor de natura diferita, de la caz la caz. Banii ne permit sa gestionam resursele personalizat pe fiecare caz in parte, luand deciziile de alocare a acestora evaluand cel mai scurt drum pentru solutionarea problemei. Iti punem la dispozitie metode diverse de transmitere a banilor si nu uita ca orice suma este mai mult decat binevenita!

Daca platile se fac din contul unei societati comerciale, acestea vor fi considerate sponsorizare si sunt scutite de taxe, in conformitate cu legislatia in vigoare. Poti oricand ramane la curent cu destinatia banilor, solicitand detalii la 0736.380.879/021.210.89.62 sau email la contact@asociatia-anais.ro.

Persoane fizice

Când?

DATA LIMITĂ de depunere este 15 martie 2019 (depunere personala sau data poștei)

Cum?

Poți descărca formularul precomletat cu datele noastre și după completare poți să:

Cine?

Declarația 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România și dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult;

Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Direcționarea celor 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii nu reprezintă o donație ci dispunerea direcționării procentului respectiv din banii deja colectați de către stat în anul fiscal anterior. Dacă nu completați și depuneți declarația 230 banii rămân în continuare la stat și sunt folosiți în alte scopuri.

Persoane juridice

Toti agentii economici au posibilitatea de a redirectiona o parte din impozitul pe profit catre organizatiile neguvernamentale ce desfasoara activitati sociale ce vin in spijinul comunitatii. Baza legală care va permite sa faceti acest lucru este Cod Fiscal prin prevederile art. 21 alineatul (4) litera p):

Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul "cifra de afaceri" această limită se determină potrivit normelor;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Decizia dumneavostra ne va ajuta sa sprijinim beneficiarii asociatiei oferindu-le atat servicii specializate de indrumare si consiliere sociala, consiliere juridica si psihologica cat si sprijin material constand in produse alimentare, produse de curatenie, jucarii si dulciuri pentru mamele si copiii ce provin din familii defavorizate.

Pentru familiile aflate in dificultate orice ajutor reprezinta un sprijin major.

Poti afla mai multe si sunandu-ne la 0736.380.879 sau email la contact@asociatia-anais.ro

Ne poti ajuta bineinteles cu materiale*, haine*, medicamente*, alimente* si/sau bunuri de folosinta de scurta sau lunga durata*, donatiile le putem prelua noi.
(* materialele si bunurile de scurta / lunga durata sa poate fi utilizate, hainele sa fie purtabile, curate si fara rupturi, alimentele si medicamentele sa nu fie in afara termenului de expirare)