Ieșire rapidă
Mergi la conţinutul principal

10 ani de la adoptarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice

Sursa:https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention

 

Astăzi, se împlinesc 10 ani de la adoptarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul.

În prezent Convenția a fost ratificată de 34 de state membre ale Consiliului Europei, alte 12 state au semnat-o - împreună cu Uniunea Europeană și este folosită ca bază și de alte state din afara Uniunii Europene.

Pentru a preveni și a combate în mod eficient violența împotriva femeilor, este vital ca atât politicile, cât și în legislație să se recunoască în mod clar că violența împotriva femeilor este o încălcare a drepturilor omului și o formă de discriminare a femeilor.

Mai multe detalii despre Convenția de la Istanbul aici: https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention

Adaugă comentariu nou

HTML limitat

  • Puteți alinia imagini (data-align="center"), dar și videouri, citate, ș.a.m.d.
  • Puteți adăuga legendă imaginilor (data-caption="Text"), dar și video-urilor, citatelor și așa mai departe.
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].