European Youth Video Award! - WAVE Step UP! Campaign

In data de 27 februarie 2017 in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la Parlamentul European, in Bruxelles, a fost premiat si video-ul „Porta Mi Via”, realizat de Luciana Trulio, Italia. Acest video face parte din campania Step Up!- Tinerii schimba atitudinile sociale referitoare la violenta impotriva femeilor.

De asemenea, a fost premiat si video-ul "Atitude em movimento" realizat de Joana do Mar Ferreira Machado, Portugalia, acesta avand cele mai multe vizualizari pe Youtube.

Acestea pot fi urmarite aici: http://www.youtube.com/playlist?list=PLiySr0eGbRYa-KOHIr_W0VjXpEqsp4IdN

WAVE ii felicita atat pe castigatorii europeni dar si pe cei nationali.

European Youth Video Award- a fost creat cu scopul de a aduce mai multă implicare a tinerilor în campanie. Tineri  cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani , organizații de tineret, școli (de film), și departamentele media ale universităților au fost încurajate să participe în mod activ prin a realiza un video original. Step Up! este o campanie europeană de promovare a drepturilor femeilor care au supraviețuit violenței și a copiilor lor, pentru a avea acces la sprijin și protecție organizata de Reteaua WAVE și care cuprinde 46 de țări. Această campanie are ca scop intensificarea eforturilor în Europa pentru a stopa violența împotriva femeilor, de a sensibiliza opinia publică cu privire la aceasta problema, și de protejare a supraviețuitorilor prin activități care vizează diferite părți interesate și factorii de decizie. Șase țări au participat la Premiile Video: Austria, Italia, Finlanda, Macedonia, Portugalia și Serbia.

Mai multe informații despre campania Wave Step up! gasiti accesând site-ul campaniei http://www.wave-stepup.org/