Ieșire rapidă
Mergi la conţinutul principal

“Împreună pentru siguranța femeilor!”

A fost un weekend plin de evenimente pentru Reţeau pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor. Sâmbătă ne-am adunat în Parcul Colţea cu mic cu mare şi am pornit în marş spre Piaţa Victoriei pentru a condamna toate formele de violenţa împotriva femeilor. Ne-am bucurat să îi avem alături de noi pe cei veniţi din afara Bucureştiului, pe reprezentanţii instituţiilor abilitate în domeniul violenţei (Ministerul Muncii şi Agenţia pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic), reprezentanţi ai ambasadelor (Ambasada Finlandei, Ambasada Suediei, Ambasada Canadei) dar şi persoane publice precum artista Alexandra Stan.

S-a alăturat cauzei BGS Divizia Medicală și Divizia Securitate care ne-au însoţit pe tot parcursul marşului şi ne-au asigurat asistenţa medicală şi paza şi protecţia participanţilor.Maşul de sâmbătă a fost despre solidaritate şi despre unirea forţelor în lupta pentru prevenirea şi combaterea violenţei asupra femeilor. Am fost acolo şi am strigat la unison aproximativ 400 de persoane, s-a cerut ordin de interdicție emis de poliție, respectarea victimelor de către autorităţi, măsuri concrete care să le asigure protecţia, pedepsirea agresorilor şi responsabilizarea acestora, înfiinţarea de servicii pentru victime şi alte măsuri.

În semn de solidaritate au fost organizate marşuri şi în Giurgiu şi Valea Seacă (Bacău).

Duminică membrii Reţelei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor s-au întâlnit  pentru a discuta despre activitatea reţelei, pentru a stabili obiectivele şi strategia de lucru în contextul socio-legislativ actual.

 

Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă. Imaginea a fost ștearsă.

Adaugă comentariu nou

HTML limitat

  • Puteți alinia imagini (data-align="center"), dar și videouri, citate, ș.a.m.d.
  • Puteți adăuga legendă imaginilor (data-caption="Text"), dar și video-urilor, citatelor și așa mai departe.
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].