Ieșire rapidă
Mergi la conţinutul principal

Marșul “Împreună pentru siguranța femeilor!”

Sâmbătă, 15 octombrie, Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor  organizează  Marșul “Împreună pentru siguranța femeilor!”

Date despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/events/1683301398652757/

Se iese în stradă pentru a condamna toate formele de violență împotriva femeilor. Femeile trebuie să fie în siguranță acasă, pe stradă, la locul de muncă, în școli și în universități.


Motivele pentru care trebuie să veniți la MARȘ:

- Pentru că în fiecare zi suntem martori la diferite forme de agresiune asupra femeilor, agresiuni care nu sunt sancționate nici de comunitate, nici de statul român. Femeile sunt prizonierele unei culturi a violenţei în care victimele sunt sistematic decredibilizate, blamate şi stigmatizate.

- Pentru că 1 din 4 femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său (FRA, 2014);

- Pentru că 27% din omoruri au avut loc în familie în 2015 (cf. datelor Ministerului Public);

- Pentru că 90% dintre victimele care cer ordin de protecție sunt femei;

- Pentru că ordinul de protecție continuă să rămână un instrument legal care nu oferă siguranță reală victimelor violenței, deși a fost introdus în anul 2012;

- Pentru că fiecare acțiune de condamnare a violenței împotriva femeilor ne aduce mai aproape de o lume în care femeile trăiesc în siguranță.

- Pentru că sexismul, rasismul, clasismul, homofobia, sunt încă obstacole cu care trebuie să se confrunte femeile atunci când vor să reclame agresiunile și abuzurile;

- Pentru că vrem să ne arătăm solidaritatea față de toate femeile care au fost sau sunt nevoite să supraviețuiască violenței;

- Pentru că ne pasă și nu mai acceptăm să fim complici cu agresorii prin tăcere;

- Pentru că vrem să denunțăm public violența asupra femeilor și să condamnăm comportamentul agresorilor;

Vă așteptăm Sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 13:30 în Piața Universității, lângă Parcul Colțea, de unde vom porni împreună către Muzeul Antipa.

Vă așteptăm să vă alăturați marșului pentru a transmite un mesaj de condamnare a tuturor formelor de violență împotriva femeilor!

Vă invităm să aduceți pancarte cu mesaje împotriva violenței asupra femeilor.

Vă invităm să transmiteți un mesaj video, foto sau scris, prin care să condamnați violența împotriva femeilor. Vă rugăm să postați mesajul cu hashtag #STOPVIF sau pe pagina Facebook a Marșului – Împreună pentru siguranța femeilor!

Adaugă comentariu nou

HTML limitat

  • Puteți alinia imagini (data-align="center"), dar și videouri, citate, ș.a.m.d.
  • Puteți adăuga legendă imaginilor (data-caption="Text"), dar și video-urilor, citatelor și așa mai departe.
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].