Ieșire rapidă
Mergi la conţinutul principal

REGISTRUL NAȚIONAL AL PERSOANELOR CARE AU COMIS INFRACȚIUNI SEXUALE

 

Poliția Română a anunțat la începutul lunii iulie că Registrul național automatiozat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor a devenit operațional.

 

În acest registru sunt înscriși cei care, potrivit Legii nr. 118/2019, au fost condamnați pentru trafic de persoane, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei, prostituție infantilă, agresiune sexuală, viol, hărțuire sexuală, pornografie infantilă, incest și alte infracțiuni sexuale.

Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care, la data comiterii faptelor, erau minore, cu excepția cazurilor în care instanța de judecată a dispus aceasta în mod expres, în cadrul unui proces penal.

Certificatul de integritate comportamentală este documentul eliberat persoanelor fizice, care atestă lipsa înscrierilor în Registru sau, după caz, datele înscrise în Registru cu privire la acestea.

Mai multe informații despre persoanele înscrise în acest registru precum și despre modalitatea prin care poate fi eliberat certificatul de integritate comportamentală puteți găsi în link-ul comunicatului publicat de Poliția Română: https://www.politiaromana.ro/ro/comunicate/registrul-national-al-persoanelor-care-au-comis-infractiuni-sexuale-instrument-de-prevenire-si-combatere-a-acestui-tip-de-fapte1625141627

Adaugă comentariu nou

HTML limitat

  • Puteți alinia imagini (data-align="center"), dar și videouri, citate, ș.a.m.d.
  • Puteți adăuga legendă imaginilor (data-caption="Text"), dar și video-urilor, citatelor și așa mai departe.
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].