Servicii medicale și sesiuni de informare gratuite pentru femei refugiate şi solicitante de azil

Săptămâna trecută a avut loc prima sesiune de informare despre sănătatea feminină și reproductivă dedicată femeilor refugiate din zona București - Ilfov. Moașa Adina Păun a discutat cu câteva dintre femeile beneficiare ale proiectului despre cât de importantă este prevenția și depistarea precoce a cancerului de col uterin și a cancerului la sân dar și despre alte aspecte importante pentru sănătatea lor. Pe lângă participarea la aceste sesiuni de informare beneficiarele proiectului pot accesa gratuit investigatii medicale pentru depistarea celor două tipuri de cancer.

Acestea sunt însoțite pe parcursul efectuării investigațiilor dar și la sesiunile de informare de interpreți femei pentru a le facilita accesul la serviciile medicale și a le ajuta să înțeleagă tot procesul prin care trec.

În perioada următoare vor avea loc și alte sesiuni de informare pentru beneficiarele proiectului.

Proiectul este desfăşurat cu sprijinul Consiliul National Roman pentru Refugiati şi al UNHCR România

Mulțimim AVON România și Centrul FILIA pentru produsele oferite participantelor.

Mulțumim Biblioteca Metropolitană București pentru găzduire.