Ieșire rapidă
Mergi la conţinutul principal

WAVE (Women against Violence Europe) a publicat raportul anul pentru anul 2015

Rețeaua europeana a organizațiilor pentru femei împotriva violenței „Women against Violence Europe” (WAVE), a publicat în data de 1 august 2016 raportul pentru anul 2015 care trece pe hartă serviciile disponibile pentru femeile supraviețuitoare violenței în 46 de țări europene.

În afară de furnizarea de servicii de bază, Raportul din 2015 include exemple de prevenire și formare întreprinse de organizațiile neguvernamentale(ONG-uri)  pentru femei și face vizibil faptul că ONG-urile pentru femei nu furnizează numai servicii victimelor, ci de asemenea, au activități precum: sensibilizarea opiniei publice, activitatea de prevenire și de formare.

O constatare principală este că țările care lucrează în strânsă colaborare cu ONG-urile pentru femei, au avut mai mult succes în abordarea problemei violenței bazate pe gen și în protejarea și sprijinirea victimelor, decât țările în care există ONG-uri puține pentru femei.

Dupa 45 de ani de când au fost fondate serviciile specializate pentru violența de gen în Europa de Vest și 25 de ani după adoptarea acestui model de lucru in Europa de Est există încă un deficit alarmant în domeniul serviciilor:

Helpline-uri:

·         Doar 17 din cele 46 de țări europene intervievate  au avut un helpline 24/7 care furnizează informații imediate și sprijin în mod gratuit

·         13 dintre cele 46 de țări europene chestionate nu au avut deloc helpline

Adăposturi pentru femei:

·         Dispozițiile referitoare la adăposturile pentru femei îndeplinesc doar o treime din nevoia estimată de cazare în adăposturi în Europa

·         Două treimi din  adăposturile din Europa sunt localizate  în statele membre ale Uniunii Europene (care au aderat la UE înainte de 2004), care reprezintă mai puțin de jumătate din populația Europei în ansamblu

·         Serviciile trebuie să fie extinse pentru a satisface nevoile femeilor  imigrante, în special fără acte

Centrele pentru femei

·         Peste 80% din totalul serviciilor specializate non-rezidențiale pentru femeile care se confruntă cu violența de gen din Europa sunt localizate în statele membre ale Uniunii Europene (care au aderat la UE înainte de 2005)

·         28 din cele 46 de țări care fac obiectul raportului nu a avut o distribuție geografică adecvată a serviciilor non-rezidențiale

Raportul poate fi descarcat aici

Capitolele individuale pot fi descarcate  aici

 

Adaugă comentariu nou

HTML limitat

  • Puteți alinia imagini (data-align="center"), dar și videouri, citate, ș.a.m.d.
  • Puteți adăuga legendă imaginilor (data-caption="Text"), dar și video-urilor, citatelor și așa mai departe.
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].
  • You can use shortcode for block builder module. You can visit admin/structure/gavias_blockbuilder and get shortcode, sample [gbb name="page_home_1"].