Ce este violența domestică şi cum se pot apăra cei care se află într-o astfel de situație

• Invitat special la grupul suport - psihologul Liviu Chioreanu

"În cadrul grupurilor de suport organizate săptămânal de Asociația ANAIS, tematicile sunt diverse de fiecare dată, dinamica grupului este diferită și nevoile de înțelegere, acceptare, învățare sunt într-un ritm propriu.

• ”NU FI INFIFERENT, ATITUDINEA TA POATE SALVA VIEȚI! SPUNE NU VIOLENȚEI DOMESTICE!”

Spotul TV realizat în cadrul campaniei regionale de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen derulată de către OSCE cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, Asociației Anais și Fundației Sensiblu.

Campania se va derula  pe durata celor 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen (25 noiembrie - 10 decembrie).

• Campanie sprijinită de Rețeaua VIF

Ambasadele în România a paisprezece state și Reprezentanța Comisiei Europene în România au început astăzi, 25 noiembrie – Ziua Internațională a Luptei Împotriva Violenței Asupra Femeilor și Fetelor – o campanie media pentru conștientizarea seriozității fenomenului. Campania se va desfășura în cele cele 16 zile de activism ce urmează și poate fi urmărită pe paginile lor de facebook.

• „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”

Încă din decembrie 1999 ziua de 25 noiembrie a fost declarată „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” de către Adunarea Generală a ONU. Aceasta este și data de început a celor 16 zile de activism împotriva violenţei bazate pe gen care se desfăşoară în fiecare an, în perioada cuprinsă între 25 noiembrie şi 10 decembrie, Ziua internaţională a drepturilor omului. Această dată nu a fost aleasă întâmplător ci comemorează asasinarea, în 1961, la ordinele preşedintelui Rafael Trujillo, a celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană.

• OSCE lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în 3 țări - Bulgaria, Ungaria și România

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, pe 25 noiembrie  2019, OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în 3 țări - Bulgaria, Ungaria și România.

• JYSK România se alătură Asociației Anais în lupta pentru prevenirea și combaterea violenței asupra femeilor

JYSK România se alătură Asociației Anais în lupta pe care aceasta o duce pentru a elimina violența asupra femeii. Compania a donat 100.000 de lei pentru a susține proiectele asociației umanitare, ai cărei beneficiari principali sunt femei și copii victime ale violenței în familie. Anunțul este făcut chiar înainte de Ziua Internațională a Eliminării Violenței asupra Femeii, care are loc în fiecare an pe 25 noiembrie 2019.

• Evenimetul – spectacol  “Tu decizi  pentru egalitate”

În cadrul proiectului “Plus valoare pentru copiii nostri”,  Asociația ANAIS împreună cu Asociația Transcena și Colegiul Național “Matei Basarab” au organizat în cadrul Școlii Româno-Finlandeze evenimetul – spectacol  “Tu decizi  pentru egalitate”.

• Marșul “Împreuna pentru siguranța femeilor!”, ediția a V-a

Patru mari orașe din România se ridică împotriva violenței asupra femeilor

Organizațiile neguvernamentale din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor ies în stradă sâmbătă, 19 octombrie 2019, la MARȘUL “ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚA FEMEILOR”.

• Elevii creativi ai Școlii Româno-Finlandeze

În cadrul proiectului ”Plus valoare pentru copiii noștri”, derulat în anul de învățământ 2018-2019, elevii claselor a-VII-a și a-VIII-a ai Școlii Româno-Finlandeză au întâllnit-o în cadrul orelor de dirigenție pe doamna avocat Giulia Crișan, expert al Asociației ANAIS.