Mergi la conţinutul principal

 • Evenimetul – spectacol  “Tu decizi  pentru egalitate”

  În cadrul proiectului “Plus valoare pentru copiii nostri”,  Asociația ANAIS împreună cu Asociația Transcena și Colegiul Național “Matei Basarab” au organizat în cadrul Școlii Româno-Finlandeze evenimetul – spectacol  “Tu decizi  pentru egalitate”.

 • Marșul “Împreuna pentru siguranța femeilor!”, ediția a V-a

  Patru mari orașe din România se ridică împotriva violenței asupra femeilor

  Organizațiile neguvernamentale din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor ies în stradă sâmbătă, 19 octombrie 2019, la MARȘUL “ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚA FEMEILOR”.

 • Elevii creativi ai Școlii Româno-Finlandeze

  În cadrul proiectului ”Plus valoare pentru copiii noștri”, derulat în anul de învățământ 2018-2019, elevii claselor a-VII-a și a-VIII-a ai Școlii Româno-Finlandeză au întâllnit-o în cadrul orelor de dirigenție pe doamna avocat Giulia Crișan, expert al Asociației ANAIS.

 • Sesiune de informare pentru cadrele didactice din cadrul Școlii Româno-Finlandeze

  Astăzi la Școala Româno Finlandeză din București a avut loc o sesiune de informare a cadrelor didactice din învățământul primar cu privire la  tipurile de violență domestică relgementate în legislația internă precum și instrumentele de protecție în aceste cazuri. S-a discutat și despre modalitatea în care identificăm un copil care este victima violenței domestice și ce poate face un cadru didactic în aceasta situație.  Sesiunea a fost deschisă și interactivă, subiectul stârnind un real interes și preocupare în rândul participanților.

 • Primii pași către implementarea dispozitivelor electronice de supraveghere a agresorilor

  La data de 16 iulie a fost publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la sectiunea transparenta decizionala, Proiectul de LEGE privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative

 • PROGRAMUL CENTRULUI DE CONSILIERE PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI IN FAMILIE

  In perioada 26 Aprilie - 5 Mai Centrul de consiliere pentru prevenirea si combaterea violentei in familie va fi inchis urmand ca activitatea sa fie reluata incepand cu data de 6 Mai.

 • Centrul de găzduire în regim de urgență destinat victimelor violenței domestice – Casa INVICTA se va închide începând cu 1 Mai 2019

  Casa INVICTA a fost un centru pilot înființat în august 2017 în cadrul unui parteneriat public privat tripartit, Asociația ANAIS ca furnizor de servicii, Agenția Naționala pentru Egalitate de Șanse Între Femei și Bărbați instituție care a pus la dispoziție spațiul necesar și utilitățile necesare funcționării și Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București  instituție care a asigurat fi

 • Victimele abuzului își spun poveștile ascunse într-o galerie de artă: Voci netăcute la Galeria Kube Musette

  Violența fizică este cea mai vizibilă formă a violenței domestice, dar nu singura. Mascat sub diferite forme, subiectul a fost de-a lungul timpului ignorat, ocolit sau tratat superficial în lipsa unei educații pe această temă. Iată de ce, în 2019, în România, la fiecare 30 de secunde o româncă este victima violenței domestice.

 • De astăzi poți dona 2 euro prin SMS la numărul scurt 8833

  Începând de astăzi și până la finalul lunii iunie poți alege să ne susții și trimițând SMS  la numărul scurt 8833.

  Trimițând SMS la numărul scurt 8833 cu textul “NETĂCERE” vei dona  2 euro pentru singurul centru de primire în regim de urgență din București cu program non-stop pentru victimele violenței domestice.

 • Fundatia Sensiblu va sustine financiar Casa INVICTA cu suma de 20.000 euro

  Fundatia Sensiblu va sustine financiar Asociatia ANAIS cu suma de 20.000 euro necesara pentru a desfasura in continuare activitatea Centrului de primire in regim de urgenta destinat victimelor violentei domestice - Casa INVICTA. Suma va acoperi o parte din cheltuielile necesare functionarii centrului pentru urmatoarele doua luni. 

  Fundatia Sensiblu si-a aratat solidaritatea si si-a exprimat dorinta de a ne fi alaturi in identificarea unor noi surse de finantare si parteneri astfel incat Casa INVICTA sa isi continue activitatea..